Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dráma vo Švédsku: Dodávka narazila do auta, polícia hovorí o pokuse o vraždu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

Štokholm - Švédska polícia zadržala muža, ktorý vrazil dnes vo štvrti Södermalm v centre Štokholmu dodávkou do vozidla taxislužby, pričom zranil jednu osobu. Podľa vyhlásenia polície zjavne nešlo o teroristický čin. Polícia prípad vyšetruje ako pokus o vraždu, informovala agentúra AP.

Dodávka zozadu narazila do taxíku, ktorého vodič utrpel zranenia. Páchateľ následne vyskočil z vozidla ušiel. Polícia po ňom vyhlásila rozsiahle pátranie, do ktorého nasadila aj policajný vrtuľník. Podľa polície je možné, že zo strany vodiča dodávky išlo o úmyselný čin a prípad sa preto predbežne vyšetruje ako pokus o vraždu. Podľa prvých zistení bola dodávka odcudzená istej švédskej dobrovoľníckej organizácií, ktorá pomáha bývalým väzňom a narkomanom.

Pri havárii bolo poškodených aj viacero ďalších vozidiel. Švédske médiá venujú dnešnému incidentu veľkú pozornosť a pripomínajú udalosť zo 7. apríla tohto roku. Vtedy vodič ukradnutého kamiónu vyšiel s vozidlom na rušnú pešiu zónu v centre Štokholmu. Zabil piatich chodcov a 14 zranil. 

Viac o téme: NehodaDodávkaŠvédskoŠtokholm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu