Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ruskú metropolu zasiahla ničivá búrka: Počet obetí vzrástol, sú medzi nimi aj neplnoleté osoby

(Zdroj: SITA/AP)

MOSKVA - Na najmenej 15 sa zvýšil počet obetí víchrice, ktorá v pondelok zasiahla ruskú metropolu a jej okolie. Podľa aktualizovaných informácií, ktoré priniesli tlačové agentúry TASS a Interfax s odvolaním sa na Svetlanu Petrenkovú z Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie, prišlo o život v samotnej ruskej metropole desať a v Moskovskej oblasti ďalších päť ľudí. Medzi obeťami sú aj neplnoleté osoby. Zranených bolo okolo 200 ľudí.

Hospitalizovaným je poskytovaná maximálna možná zdravotnícka pomoc, lekári v súčasnosti bojujú o životy dvoch detí so zraneniami lebky. Medzi zranenými sú však i desiatky ďalších detí. Víchor podľa ruských médií ochromil cestnú dopravu na 20 moskovských uliciach. Z miestnych letísk vypravili s omeškaním viac ako 50 letov. Len na území hlavného mesta vietor vyvrátil približne 3500 stromov a poškodil vyše 1500 automobilov a strechy na viac ako 140 výškových administratívnych budovách.

Prudký nárazový vietor počas búrky dosahoval v Moskve podľa aktualizovaných informácií rýchlosť okolo 100 kilometrov za hodinu. Tragické úmrtia ľudí boli dôsledkom zrútenia rôznych konštrukcií a predovšetkým spadnutých stromov. Aj keď v roku 1998 prišlo pri podobnej katastrofe v Moskve o život deväť ľudí, búrku podobnej intenzity zažilo ruské hlavné mesto podľa expertov naposledy v roku 1984.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vyjadril sústrasť a spoluúčasť blízkym všetkých zosnulých a zranených. Každá z rodín, v ktorej došlo v dôsledku prírodnej katastrofy k úmrtiu, dostane od štátu milión rubľov (v prepočte necelých 16.000 eur).

Viac o téme: VíchricaRuskoMoskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu