Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Britská polícia prenasleduje šiesteho podozrivého

LONDÝN - Polícia v pondelok pokračuje v pátraní po šiestom podozrivom z minulotýždňových pokusov o bombové utoky v Británii. Podozrivý by mal patriť k bunke al-Kájdy, ktorá je v pozadí viacerých nevydarených bombových útokov.

Polícia už zadržala päť podozrivých, oznámili britské médiá.
Polícia v nedeľu prehľadávala domy v blízkosti glasgowského letiska v súvislosti so sobotňajším útokom na hlavný letiskový terminál. Polícia priamo na letisku zadržala dve osoby, ktoré boli vo vozidle. Neskôr na hlavnej diaľnici Glasgow-Londýn v regióne Cheshire na severozápade Anglicka zatkla ďalšie dve osoby v súvislosti s nevydarenými atentátmi v Londýne. Britská polícia v nedeľu uskutočnila razie aj v meste Liverpool, kde zadržala piatu osobu podozrivú z účasti na teroristických sprisahaniach.
Britské noviny informovali, že najmenej jeden z podozrivých je lekár, ktorý pracuje v North Staffordshire. Denník Daily Telegraph priniesol informáciu, že polícia pátra po najmenej jednej osobe, kým The Guardian informoval o troch. Polícia odmietla potvrdiť informácie o jednom podozrivom. BBC uviedla, že všetci zadržaní sú z Blízkeho východu. Informáciu o doktorovi ani závery BBC polícia nepotvrdila.
V piatok polícia zmarila dva bombové útoky v Londýne a v sobotu sa na letisku Glasgow odohral incident, pri ktorom horiaci džíp vrazil do hlavného terminálu. Vo vozidle boli dve osoby, ktoré sa podarilo zadržať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu