Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

VIDEO Protivládne demonštrácie vo Venezuele sa vymykajú spod kontroly: Hlásia stovky zranených

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Fernando Llano)

CARACAS - Stredajšie masové protivládne demonštrácie vo Venezuele majú ďalšieho mŕtveho a vyše 160 zranených, informovala dnes agentúra DPA.

V metropole Caracas prišiel o život 17-ročný chlapec, ktorého zasiahol do krku neuvedený predmet. Pri ďalšom z incidentov obrnené policajné vozidlo vrazilo do demonštrantov, pričom najmenej jeden z nich utrpel ťažké zranenia. Vozidlo vrazilo do protestujúcich po tom, čo ho podpálili.

V Caracase protestovali v stredu tisíce ľudí - pár dní po tom, čo prezident Nicolás Maduro podpísal dekrét o zvolaní ústavodarného zhromaždenia s cieľom prepísať ústavu a reformovať opozíciou kontrolovaný parlament. Počas mesiac trvajúcich protestov zahynulo vo Venezuele už najmenej 35 ľudí a stovky utrpeli zranenia, bilancovala dnes agentúra AP.

Protestujúci obviňujú Madura zo smerovania k diktatúre. Žiadajú predčasné voľby a slobodu pre desiatky politických väzňov. Spojenci prezidenta v súčasnosti vládnu v 20 z 23 štátov Venezuely, prieskumy však naznačujú, že opozícia by zrejme vyhrala ďalšie voľby po tom, ako v decembri 2015 získala dvojtretinovú väčšinu v parlamente.

VIDEO Protivládne demonštrácie vo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Fernando Llano)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu