Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Frustrovaní dovolenkári: Kvôli kontrole uviazli na letisku, zakázali im použiť mobil

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Claude Paris, File)

BARCELONA/LIVERPOOL - Barcelonské letisko zaplavili plačúci a zmätení ľudia po tom, ako zistili, že lietadlo sa chystá odletieť bez nich. Dovolenkárov sa zmocnila zlosť, pretože na letisku uviazli kvôli zdĺhavej bezpečnostnej kontrole. Niektorí z nich museli stráviť na letisku noc.

Návrat z Barcelony do Liverpoolu dovolenkárom nevyšiel podľa predstáv. Lietadlo odletelo bez nich, pretože desiatky cestujúcich zdržala enormne dlhá bezpečnostná kontrola. Cestujúci preto nestihli nastúpiť do lietadla. Ľudia následne prepadli panike, uviedol portál Liverpoolecho.co.uk. Keď videli, že lietadlo sa chystá odletieť, ešte stáli vo fronte.

Zmena na Letisku Václava Havla v Prahe: Zavádza nové pravidlá pre kontrolu kufrov

Podľa cestujúcich na letisku uviazla viac ako stovka ľudí, ktorým oznámili, že sa do lietadla spoločnosti Ryanair nedostanú. „Španielska polícia nám nechcela dovoliť použiť naše mobilné telefóny s hrozbou ich odstránenia,“ opísal jeden z frustrovaných cestujúcich, ktorého prísnosť bezpečnostnej kontroly nahnevala.

Frustrovaní dovolenkári: Kvôli kontrole
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Podľa vyjadrenia hovorcu spoločnosti Ryanair bolo za meškanie zodpovedné samotné letisko, nie prepravca. Cestujúci by mali pred každým odletom dbať na to, aby stihli prejsť letiskovou kontrolou včas. 

Viac o téme: RadLietadloLetiskoKontrola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu