Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Migrant znásilnil ženu len 11 dní po príchode do Británie: Predtým ho pustili z väzenia v Rumunsku

Florin Moraru
Florin Moraru (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Florin Moraru (25) sa vrhol na svoju obeť po tom, čo opustila na Nový rok nočný klub v Ketteringu v grófstve Northamptonshire. Incident sa odohral ani nie dva týždne po vstupe mladíka do Británie. Sudcovia v Rumunsku ho prepustili z výkonu trestu odňatia slobody za útok na inú ženu počas násilnej lúpeže v roku 2014.

Imigranta (36) uväznili v Británii za pokus o znásilnenie: Dostal odškodné vyššie ako obeť

Podľa žalobkyne sa Moraru snažil obeť v nočnom klube pobozkať a ona jeho bozk opätovala. Keď si išla von zafajčiť, nasledoval ju a chcel od nej sex. Povedala mu "nie" a vrátila sa dnu. Ani to však Rumunovi nestačilo, v klube ju opäť žiadal, aby sa s ním vyspala, no opäť dostal košom.

Obeť v skorých ranných hodinách 1. januára odišla z párty a pri prechádzaní cez cintorín ju útočník udrel do tváre tak silno, až padla na zem. Potom ju udrel do tváre ďalších osemkrát a spôsobil jej vážne poranenia a zlomeniny. Vulgárne na ňu kričal, aby bola ticho. Keď obeť prestala bojovať, kriminálnik ju znásilnil.

Migrant znásilnil ženu len
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Okoloidúci, ktorí počuli jej krik, zavolali na tiesňovú linku a policajní dôstojníci dorazili na miesto činu pred šiestou hodinou ráno. Páchateľa potom chytili pomerne rýchlo. Na základe vzorky DNA zatkli Morarua 6. januára v jeho práci pri umývaní áut.

Rumun spočiatku popieral spôsobenie zranení a povedal, že išlo o konsenzuálny sex. Neskôr sa ale k trestnému činu znásilnenia a ujmy na zdraví priznal. Súd v Northamptone v utorok rozhodol o jeho uväznení na 10 rokov a osem mesiacov. Takisto bude zapísaný do registra sexuálnych delikventov.

Viac o téme: Znásilnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu