Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Zamestnanec RegioJetu vyhodil muža z vlaku: Opilec sa stal hviezdou internetu

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Instagram)

PARDUBICE - Cirkus na vlakovej stanici zažili cestujúci vlaku spoločnosti RegioJet. Video zachytávajúce zamestnanca ako vyhodil čierneho pasažiera priamo na nástupište rozdelilo český národ na dva tábory. Jedni s konaním stevarda súhlasia, iní vec ostro kritizujú.

Pravdepodobne podgurážený muž sa stal nechcenou hviezdou internetu. Video, ktoré sa začalo šíriť sociálnymi sieťami pod názvom "Bez peňazí do vlaku nelez" si získalo množstvo reakcií. Zábery totiž zachytávajú ako stevard spoločnosti RegioJet doslova vyhodil jedného z cestujúcich z vlaku. Išlo totiž o čierneho pasažiera.

VIDEO Zamestnanec RegioJetu vyhodil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram)

Zamestnanec spoločnosti bez akéhokoľvek zaváhania vyhodil muža z vlaku na nástupište. Zrejme alkoholom posilnený muž sa ešte pokúšal podkopnúť stevardovi nohy. Táto zákernosť sa mu nepodarila a to ho ešte viac nahnevalo. Postavil sa zo zeme a odtackal sa k dverám vlaku, do ktorých strčil ruku. Ak chcel zastaviť týmto konaním žltý kolos, nepodarilo sa mu to.

VIDEO Zamestnanec RegioJetu vyhodil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram)

Reakcie k videu sú samozrejmé. Ľudia sa bavia a ich slová to len potvrdzujú. "Proste opitý dement, čo dodať..," znel jeden z komentárov.

Vyjadrenie spoločnosti 

O vzniknutom incidente nás informoval aj hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj. Priznal, že sa žiaľ občas vyskytnú prípady, kedy vlakom cestuje niekto, kto porušuje zmluvné prepravné podmienky, nemá platný lístok , či jedná pod vplyvom alkoholu, prípadne inej návykovej látky. V prípade, že sú porušené tieto pravidlá,  k tomu dotyčný slovne alebo inak obťažuje ostatných cestujúcich a neuposlúchne výzvy zamestnanca, je ten oprávnený takúto osobu vylúčiť z dopravného prostriedku.

VIDEO Zamestnanec RegioJetu vyhodil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram)

"Personál má pre tieto situácie stanovené, ako má postupovať. Prioritou je samozrejme vždy bezpečnosť, ochrana majetku a zdravie všetkých zúčastnených – cestujúcich aj zamestnancov," objasnil Ondrůj. Prípad zachytený na video je jedným z tých, pri ktorom zamestnanci museli zakročiť. Ako nám potvrdil hovorca, cestujúci nastúpil v Prahe bez platného lístka a následne odmietol po príjazde do Pardubíc vystúpiť. "Tento človek nemal platný lístok, javil známky opitosti, napadal slovne personál a odmietol vystúpiť. S ohľadom na tieto skutočnosti pristúpil personál k vylúčeniu tohto človeka z vlaku."

Personál postupoval pri vykázaní muža z vlaku primerane k situácii. Dotyčný podľa informácií neutrpel žiadnu ujmu na zdraví ani na majetku. Muž bol aj naďalej agresívny a napadol zamestnancov spoločnosti. Rušňovodič dostal pokyn, že je všetko v poriadku a vlak pokračoval vo svojej naplánovanej ceste. 

Viac o téme: VlakPardubiceRegiJet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu