Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V Berlíne zadržali podozrivého muža: Bol v kontakte s atentátnikom Anisom Amrim

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Holger Hollemann)

BERLÍN - Nemecká polícia zadržala v Berlíne 27-ročného muža, ktorý je podozrivý, že bol v kontakte s tuniským atentátnikom z predvianočného trhu v nemeckej metropole Anisom Amrim.

Zadržaný, ktorého predviedli v súvislosti s inou trestnou činnosťou pred niekoľkými dňami, mal v júli 2016 spoločne s Amrim a ďalším komplicom zaútočiť v bare v berlínskej štvrti Neukölln na viacerých ľudí, informovala dnes príslušná prokuratúra.

Pri incidente, za ktorým boli podľa poznatkov vyšetrovateľov drogové obchody, došlo k zraneniu istého muža nožom. Útočníka už v danom prípade nielen zadržali, obvinili a obžalovali, ale stojí už pred súdom. Teraz zadržaný muž nemá podľa doteraz známych poznatkov kriminalistov nič spoločné s teroristickým útokom z Berlína z 19. decembra.

Iba pred dvoma dňami prišla z Turecka správa o zadržaní troch podozrivých nemeckých občanov libanonského pôvodu, ktorí mali byť v kontakte so spomínaným Tunisanom. Hovorkyňa nemeckej Spolkovej prokuratúry so sídlom v Karlsruhe uviedla, že k zadržaniu týchto osôb nedošlo na základe zatykača z Nemecka. Pre podozrenie z kontaktov s Amrim zadržali v tureckom meste Izmir už skôr iného muža.

Anis Amri sa zmocnil poľského kamióna a 19. decembra 2016 ním vrazil medzi ľudí na berlínskom vianočnom trhu, pričom 12 z nich vrátane pôvodného vodiča kamiónu pripravil o život a ďalšie desiatky zranil. Atentátnika na úteku zastrelili napokon talianski policajti pri kontrole v Sesto San Giovanni neďaleko Milána o štyri dni neskôr.

Viac o téme: NemeckoBerlínAnis Amri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu