Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Europoslanec šokoval počas rozpravy: Ženy sú hlúpe, mali by zarábať menej

Iratxe Garcia Perezová a Janusz Korwin-Mikke Zobraziť galériu (4)
Iratxe Garcia Perezová a Janusz Korwin-Mikke (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Ženy sú slabé a nerovnocenné mužom, preto musia zarábať menej. Toto si dnes dovolí povedať jeden europoslanec z Poľska. Vyhlásil to v parlamentnej rozprave. Okamžite ako to dopovedal, strhla sa búrka nevôle medzi ženami. Jeho sexistické narážky mu nedarovali ani kolegyne z poslaneckých lavíc.

"Ženy sú slabšie, menšie a menej inteligentnejšie ako muži a preto musia zarábať menej. To je celé." Týmito slovami pobúril poľský europoslanec Janusz Korwin-Mikke všetky ženy v Európskom parlamente. A nielen tie. Ťukať po čele si musela azda každá žena, ktorá by si jeho slová vypočula či prečítala.

Janusz Korwin-Mikke
Zobraziť galériu (4)
Janusz Korwin-Mikke  (Zdroj: YouTube)

Mikke sa takto vyjadril v rámci parlamentnej debaty o mzdových rozdieloch medzi mužmi a ženami. Obhajoval sa tým, že žiadna žena nie je v prvej stovke hráčov šachu.

VIDEO Europoslanec šokoval počas
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Jeho slová nenechali chladnými viacero europoslankýň v pléne. Španielka Iratxe Garcia Perezová zo socialistickej frakcie reagovala okamžite. "Podľa vašej teórie by som tu dnes nemohla byť. Viem, že ste veľmi nahnevaný, že ženy môžu rovnako reprezentovať ľudí rovnako ako muži. Som tu práve preto, aby som mohla obhajovať európske ženy pred mužmi, ako ste vy," povedala nahnevaná Perezová.

Pozrite si jeho vystúpenie na videu

Korwin-Mikke má pestrú minulosť

Janusz Korwin-Mikke je členom EP od mája 2014. Europoslanec je známy svojimi excentrickými sklonmi. Do europarlamentu kandidoval so stranou, ktorá hlásala rozbiť Európsku úniu. Kritiku musel znášať aj z obvinení z rasizmu.

Mikke už v europarlamente aj hajloval
Zobraziť galériu (4)
Mikke už v europarlamente aj hajloval  (Zdroj: YouTube)

Európsky parlament zbavil ešte v máji 2015 Korwina-Mikkeho imunity, aby umožnil prokuratúre vo Varšave jeho trestné stíhanie za to, že vlani vyfackal iného poľského europoslanca.

Viac o téme: ŽenyEuroposlanecPoliakJanusz Korwin-Mikke
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu