Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prezidentský kandidát Fillon zažil nepríjemné chvíle: Jeho byt polícia prevrátila hore-nohami

Francois Fillon
Francois Fillon (Zdroj: SITA/AP/Christophe Ena)

PARÍŽ - Francúzski vyšetrovatelia prehľadali dnes parížsky byt konzervatívneho prezidentského kandidáta Francoisa Fillona. Išlo o súčasť vyšetrovania podozrení, že ako poslanec fiktívne zamestnával svoju manželku Penelope, informovali dnes francúzske médiá s odvolaním sa na zdroje blízke Fillonovi.

Bydlisko manželov Fillonových v siedmom parížskom obvode podľa nich prehľadali vyšetrovatelia úradu pre boj s korupciou, pričom skonfiškovali viacero dokumentov. Oficiálne miesta informáciu o domovej prehliadke nepotvrdili. Fillon v stredu oznámil, že bude pokračovať vo svojej prezidentskej kampani a nestiahne svoju kandidatúru napriek tomu, že mu hrozí obvinenie z korupcie. Opätovne tiež odmietol podozrenia zo sprenevery finančných prostriedkov v prospech svojej manželky. 

Fillon tiež ostro kritizoval prácu polície a justície, keď uviedol, že v jeho prípade nebola rešpektovaná prezumpcia neviny ani neboli braté do úvahy jeho argumenty. Aféra nazvaná Penelopegate spôsobila prudký pokles popularity Fillona u voličov, aj keď ešte prednedávnom bol považovaný za favorita blížiacich sa prezidentských volieb. V posledných dňoch z Fillonovho volebného štábu odišli viacerí blízki spolupracovníci. Vyšetrovatelia ho predvolali na výsluch na 15. marca, čo je niekoľko dní predtým, ako má byť zverejnený oficiálny zoznam kandidátov prezidentských volieb.

Viac o téme: Francois Fillon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu