Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Talianska polícia zadržala celú sieť pašerákov: Z Kolumbie do Európy chceli dostať osem ton kokaínu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Famous)

RÍM - Talianska polícia zadržala 68 predpokladaných členov medzinárodnej siete pašerákov drog tvorenej mafiánmi a podnikateľmi, ktorí mali v pláne z Kolumbie do Talianska prepašovať osem tom kokaínu.

 V policajnej správe sa uvádza, že išlo o drogy v hodnote 1,6 miliardy eur. Kokaín bol ukrytý na banánovej plantáži neďaleko kolumbijského prístavného mesta Turbo. Talianski policajti odhalili "skúšobnú zásielku" 63 kilogramov čistého kokaínu v škatuliach na banány v toskánskom prístavnom meste Livorno.

Každý z podozrivých mal pridelenú úlohu - od sprostredkovateľov cez tlmočníkov až po osoby, u ktorých žili kolumbijskí pašeráci počas svojho pobytu v Kalábrii. Polícia ďalej skonfiškovala nehnuteľnosti, luxusné autá a ďalší majetok v hodnote osem miliónov eur. 

Sieť, ktorú sa podarilo rozbiť v rámci tzv. operácie "Stammer", tvorili členovia kalábrijskej odnože mafie 'Ndrangheta. Zásah bol zameraný tiež proti investorom - jednotlivcom a firmám - v južnej časti Talianska. Operácia sa uskutočnila v spolupráci s kolumbijskou políciou a britskou Národnou kriminálnou agentúrou 

Viac o téme: KokaínPašerákTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu