Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Protiteroristická akcia v Nemecku: Do väzby vzali minimálne jednu osobu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

CHEMNITZ - Najmenej jedna osoba bola vzatá do väzby počas protiteroristickej operácie, ktorá sa uskutočnila v pondelok večer na viacerých miestach nemeckého mesta Chemnitz ležiaceho v spolkovej krajine Sasko.

Osobitná zásahová jednotka saského Krajinského kriminálneho úradu (LKA) prehľadala niekoľko bytov, okrem iného vo štvrti Gablenz a na Sídlisku Fritza Heckerta. Pri zásahu v obytnom dome v Gablenzi boli príslušníci špeciálnej jednotky podľa informácií denníka Bild vybavení okrem samopalov aj ochrannými maskami. Nasadené bolo aj špeciálne protiteroristické vozidlo a pes vycvičený na hľadanie výbušnín.

Totožnosť zadržanej osoby nie je známa. Viac informácií k zásahu poskytne dnes spolková prokuratúra v Karlsruhe. Na Sídlisku Fritza Heckerta stroskotalo v októbri minulého roka zatknutie 22-ročného Sýrčana Džábira Bakra. V jeho byte našla polícia výbušninu, ktorou zrejme chcel spáchať útok na letisko v Berlíne. Bakra o niekoľko dní neskôr premohli v Lipsku jeho krajania a odovzdali polícii. O dva dni neskôr sa Bakr obesil vo svojej cele.

Viac o téme: Protiteroristická operáciaChemnitz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu