Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Dráma v metre: Podpaľačský útok si vyžiadal najmenej 18 zranených

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

HONGKONG - Celkovo 18 ľudí utrpelo zranenia pri dnešnom požiari v Hongkongu, ktorý vypukol v súprave metra v čase večernej dopravnej špičky. Polícia prípad vyšetruje ako podpaľačský útok a zatkla podozrivú osobu, nič však podľa nej nenasvedčuje tomu, že by mohlo ísť o teroristický čin.

Požiar v súprave metra vypukol počas jazdy medzi stanicami Admiralty a Tsim Sha Tsui v centrálnej časti Hongkongu. Na videozáberoch, ktoré kolovali v sociálnych médiách, vidieť plamene vnútri vozňa a ľudí snažiacich sa oblečením uhasiť nohavice muža ležiaceho na nástupišti.

Denník South China Morning Post uviedol, že cestujúci začal horieť po tom, ako sa pokúsil vo vozni zaútočiť zápalnou fľašou. Okresný veliteľ polície Kwok Pak-chung informoval, že nemenovaný 60-ročný muž sa počas prevozu do nemocnice priznal k založeniu požiaru z nešpecifikovaných osobných dôvodov.

VIDEO Dráma v metre:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

"Na základe doterajších výsledkov vyšetrovania sa domnievame, že táto udalosť súvisela s osobnými problémami jednej osoby. Žiadna informácia v tejto chvíli nenaznačuje, že to bol teroristický čin alebo útok namierený proti verejnej doprave," citovala veliteľa stanica BBC.

Spomedzi 18 zranených sú dvaja v kritickom stave, stav ďalších šiestich polícia opísala ako vážny. Zo zverejnených údajov nie je jasné, či je v bilancii zarátaný taktiež údajný podpaľač. V Hongkongu, ktorý má povesť pomerne bezpečného mesta, dochádza k podobným incidentom len zriedkavo.

Viac o téme: Metroútok Hongkong
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu