Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Násilné protesty v okolí Paríža pokračujú, zadržali ďalších 17 ľudí

Násilné protesty vo Francúzsku Zobraziť galériu (2)
Násilné protesty vo Francúzsku (Zdroj: SITA/AP)

PARÍŽ - Francúzska polícia zadržala dnes ráno ďalších 17 osôb v súvislosti s výtržnosťami, ktoré už štvrtú noc prebiehajú na predmestiach Paríža. Protesty, pri ktorých demonštranti opäť podpaľovali autá a smetné koše, vyvolalo minulotýždňové násilie, použité políciou pri zadržaní mladého černocha.

Z použitia neprimeranej sily pri kontrole totožnosti 22-ročného černocha boli obvinení štyria policajti, ktorých zároveň dočasne postavili mimo služby. K incidentu došlo 2. februára v meste Aulnay-sous-Bois v severovýchodnej časti metropolitnej oblasti Paríža.

Protesty v Paríži
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Christophe Ena)

Jeden z policajtov mladého muža údajne znásilnil obuškom, zvyšní traja sú obvinení z jeho napadnutia. Protesty po tomto čine vypukli na severných predmestiach Paríža a neskôr sa rozšírili do prinajmenšom piatich ďalších okolitých miest. 

Francúzsky prezident Francois Hollande údajnú obeť incidentu, mladého muža identifikovaného len krstným menom Theo, navštívil v utorok večer v nemocnici v Aulnay-sous-Bois, kde sa po útoku zotavuje. Samotný mladík verejnosť vyzval na zachovanie pokoja a spoločne so svojou rodinou vyjadril nádej, že prípadom sa bude náležite zaoberať francúzska justícia. 

Viac o téme: ProtestyFrancúzskoParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu