Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ruská liberálna strana chce zmeniť budúcnosť: Predstavuje prezidentského kandidáta

Ilustračná foto
Ilustračná foto (Zdroj: SITA/AP)

MOSKVA - Ruská sociálno-liberálna strana Jabloko dnes spustila predvolebnú kampaň svojho kandidáta pre budúcoročné prezidentské voľby - Grigorija Javlinského.

Agentúra Interfax spresnila, že prvá fáza kampane bude zameraná na mladú generáciu. Ako dnes na otvorení fóra mládežníckych volebných povereníkov uviedol člen strany Ivan Boľšakov, strana Jabloko i "naša (predvolebná) kampaň sa zameriavajú na perspektívy a budúcnosť".   

Predsedníčka strany Emilija Slabunovová vyhlásila, že Jabloko je pripravené formulovať "ponuku" určenú všetkým mladým občanom, ktorí "svoju budúcnosť vidia v Rusku a chcú ju budovať v súlade so svojím talentom a schopnosťami". "Jabloko môže napokon mládeži predstaviť to najdôležitejšie - kandidáta na post prezidenta krajiny - Grigorija Javlinského," dodala. Javlinského označila za človeka, ktorý "Rusko dokáže dostať zo stavu, v ktorom sa teraz nachádza". Samotný Javlinskij vo svojom prejave uviedol, že budúcnosť vidí v "štruktúre krajiny, kde ľudia majú rovnakú príležitosť realizovať svoj potenciál a dosiahnuť to, o čom snívali."

Strana Jabloko rozhodla o tom, že Javlinskij bude jej kandidátom pre prezidentské voľby v Rusku na svojom zjazde ešte vo februári roku 2016. Podpora Javlinského ako budúceho kandidáta bola aj  bezpodmienečnou podmienkou pre zaradenie nestraníckych kandidátov na kandidátsku listinu Jabloka pre parlamentné voľby, ktoré sa v Rusku konali v septembri 2016. Jabloko však v nich utrpelo porážku a nezískalo žiadny poslanecký mandát. O novom ruskom prezidentovi sa rozhodne v marci budúceho roku.

Viac o téme: RuskoJabloko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu