Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Požiar hotela v Rakúsku: Hostí dym zastihol v noci, niektorí sa otrávili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo)

SALZBURG - Päť hotelových hostí sa zranilo v noci nadnes, keď v pivničných priestoroch hotela v Saalbachu v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko vypukol požiar. Plamene sa podarilo rýchlo uhasiť, hostia sa však priotrávili dymom a previezli ich do nemocnice.

 Požiar, ako vysvitlo, vypukol pri zváračských prácach, ktoré realizoval istý inštalatér opravujúc ohrievač vody. Práve tento muž sa pokúsil plamene uhasiť už v zárodku, avšak neúspešne. Napokon zo silne zadymených pivničných priestorov ušiel a alarmoval hasičov. Medzičasom sa však dym rozšíril do hotelových priestorov.

Na mieste zasahovalo 80 príslušníkov troch hasičských útvarov, informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF. Dva tucty turistov z Dánska a dvaja hoteloví zamestnanci sa cez schodisko a balkón dostali do bezpečia. Situáciu komplikoval fakt, že niektorých z hostí požiar prekvapil v posteliach. Vzhľadom na situáciu v hoteli po zásahu hasičov umiestnili hostí v náhradných provizórnych priestoroch. Výška spôsobenej škody zatiaľ nie je známa.

Viac o téme: DymPožiarOtrava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu