Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Explózia vo Viedni: V obytnom dome vybuchol plyn, jeden mŕtvy a 12 zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ - Pri výbuchu v obytnom dome v rakúskom hlavnom meste Viedeň prišiel o život 64-ročný správca domu. Oznámila to dnes polícia s tým, že ďalších 12 osôb vrátane 13-ročného dievčaťa utrpelo zranenia.

Bezprostredne po výbuchu vypukol v dome požiar a budova sa čiastočne zrútila. K explózii plynu došlo presne v čase, keď do jedného z bytov vchádzali exekútor so zámočníkom. "V tom momente došlo k výbuchu zmesi vzduchu a plynu," vysvetlil hovorca polície. Obaja muži utrpeli vážne zranenia.

Zranenia utrpel aj 55-ročný nájomca bytu, ktorého hospitalizovali a podvečer zatkli na základe podozrenia, že explóziu vyvolal zámerne. Nemenovaný muž bol v tomto byte nahlásený od roku 1983 a už vyše roka neplatil nájomné. Majiteľ ho preto vyzval, aby byt opustil.

Explózia spôsobila veľké škody v dome, ale aj na okolitých budovách. Hasiči preventívne evakuovali blízke budovy, obyvatelia sa nateraz nemôžu vrátiť do svojich bytov a majú sa zdržiavať na iných miestach. Škody na majetku hlásili tiež neďaleké zariadenia či majitelia áut.

Viac o téme: PlynVýbuchViedeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu