Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Počet obetí zo zasypaného hotela sa zvýšil: Z ruín hotela vytiahli ďalšie telá

Talianski záchranári vytiahli dnes spod ruín hotela Rigopiano telo ďalšej z obetí.
Talianski záchranári vytiahli dnes spod ruín hotela Rigopiano telo ďalšej z obetí. (Zdroj: SITA/AP)

PENNE - Na 25 vzrástol dnes počet obetí nájdených v stredotalianskom hoteli Rigopiano, ktorý minulý týždeň zasypala lavína. Oznámili to dnes talianske úrady po tom, ako sa záchranárom podarilo z ruín hotela vytiahnuť ďalšie telo. Talianski záchranári predtým dnes spod ruín vytiahli ženské telo ďalšej z obetí.

Zachrániť sa podarilo 11 osôb vrátane štyroch detí. Šanca, že pod závalom asi 120.000 ton snehu a trosiek nájdu záchranári ešte niekoho živého, je malá, uviedli úrady blízkeho mesta Pescara. Lavína zasypala hotel v stredotalianskom regióne Abruzzo v noci na 18. januára, keď ľudia spali. 

Tragédiou sa zaoberá aj talianska prokuratúra, ktorá zvažuje, či nedošlo k zabitiu z nedbanlivosti. Jej vyšetrovatelia skúmajú, ako sa stalo, že horský hotel bol snehom odrezaný od sveta; prečo bol snežný pluh k nemu vyslaný až dlho po tom, ako spadla lavína, a či boli dodržané všetky postupy v núdzových situáciách. Pôvodne horská chata ležiaca v nadmorskej výške 1200 metrov bola začiatkom 70. rokoch prestavaná a rozšírená na štvorhviezdičkový hotel s ponukou kúpeľných procedúr. 

      

Viac o téme: LavínaTalianskoRigopiano
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu