Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

HIV pozitívneho Zdeňka (49) deportovali späť do Česka v klietke: Zákerný vírus šíril úmyselne

Zdeněk Pfeifer Zobraziť galériu (4)
Zdeněk Pfeifer (Zdroj: tn.cz)

PRAHA - Thajská polícia deportovala dnes do Českej republiky Zdeňka Pfeifera, ktorého minulý týždeň zatkla pre podozrenie z vedomého šírenia vírusu HIV a ktorému tamojší súd udelil tiež pokutu za prekročenie platnosti turistických víz vo výške 1000 bahtov (717 Kč).

Čecha, ktorému povolenie na pobyt v Thajsku skončilo pred rokom a pol, zatkli minulý utorok na ostrove Pchúket na základe medzinárodného zatykača. Následne ho letecky prepravili do Bangkoku. Pfeifer je vo svojej vlasti obžalovaný z ťažkého ublíženia na zdraví a tiež z vedomého šírenia HIV a hrozí mu až 12-ročné väzenie, uviedol spravodajský server iDNES.cz.

"Polícia si pre neho prišla a dnes ho preváža do Česka," povedala hovorkyňa českého ministerstva zahraničia Michaela Lagronová. Bližšie informácia o prípade médiám neposkytla ani hovorkyňa policajného prezídia Eva Kropáčová. "V tejto chvíli nemôžeme prípad komentovať," povedala. 

Agentúra AP však zverejnila zábery, na ktorých vedie Pfeifera do lietadla v Bangkoku policajná eskorta. V thajskom hlavnom meste bol tento Čech už od piatka, imigračný úrad tam rozhodoval o jeho deportácii. Tamojšie médiá pritom už minulý týždeň informovali, že Pfeifera zrejme z krajiny vyhostia. 

HIV pozitívneho Zdeňka (49)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: tn.cz)

Thajské úrady začali po 49-ročnom Čechovi pátrať po upozornení Interpolu. Muž pochádzajúci z mesta Most sa podľa polície dozvedel o tom, že je HIV pozitívny v septembri 2013 a napriek tomu o tom nikoho zo svojich sexuálnych partnerov neinformoval. Najmenej piatim, naopak, tvrdil, že je zdravý a na nič sa nelieči. Polícia v priebehu vyšetrovania zároveň zistila, že mal styk s minimálne 23 mužmi.

HIV pozitívneho Zdeňka (49)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: tn.cz)

Viac o téme: Zdeněk Pfeifer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu