Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Londýnske letisko Heathrow zrušilo kvôli zlej viditeľnosti zhruba stovku letov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Kvôli zlej viditeľnosti, ktorú spôsobila hustá mrznúca hmla, zrušili dnes na londýnskom letisku Heathrow približne sto letov. Niektoré z naplánovaných letov zrušili aj letiská London City Airport a Gatwick.

Všetky letiská v oblasti navyše vyzvali svojich cestujúcich, ktorí majú letenky zakúpené na dnešné lety, aby si vopred overili, či ich spoj nie je medzi zrušenými. Britská meteorologická služba na dnešné predpoludnie vydala varovanie pred hmlou v Londýne a jeho okolí. Upozornili tiež, že mrazivé počasie v tejto časti Anglicka pretrvá aj v najbližších dvoch dňoch. Varovali tiež pred možnými problémami v automobilovej doprave, keďže vplyvom hustej hmly a nízkych teplôt sa na cestách môže vytvárať námraza. Upozornil na to Steven Keates z meteorologickej služby. "Žiadame všetkých, aby si uvedomili prípadné dôsledky, ktoré môže mať hmla na cestách," povedal.

Z Prahy dnes ráno odleteli na Heathrow všetky spoje podľa letového plánu a pokračuje sa v odbavovaní ďalších. Na dnešok má Heathrow naplánovaných celkom asi 1300 letov. Na najrušnejšom európskom letisku panuje mrznúca hmla. Kvôli zlej viditeľnosti zrušilo 15 letov aj letisko London City, ktoré je na východe Londýna. Letisko Gatwick na juhu oznámilo, že situáciu sleduje, zatiaľ zrušilo jeden let.

"Lety niektorých pasažierov budú narušené. Mali by sa o svojom lete informovať skôr, než sa vydajú na letisko," oznámilo vedenie letiska Heathrow. Ako upozornila stanica BBC, kapacita letiska je za normálnych okolností využívaná z 98 percent a za horšieho počasia, kedy stroje musia štartovať s väčšími odstupmi, už nie je priestor umožniť štart všetkým. Britská vláda povolila pristavať na Heathrow tretiu dráhu, ktorá má byť dokončená v roku 2025.

Viac o téme: LetyLondýnHeathrow
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu