Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Trump odmieta zatvoriť kontroverzné Guantanámo: Zaplním ho zlými chlapíkmi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: freeomar.ca)

WASHINGTON - Novozvolený americký prezident Donald Trump sa dnes dôrazne vyslovil proti akémukoľvek ďalšiemu prepúšťaniu osôb zadržiavaných vo väzenskom zariadení na základni Guantánamo na Kube.

"Nemalo by dôjsť k nijakému ďalšiemu prepúšťaniu z Gitma (skratka pre základňu Guantánamo). Ide o extrémne nebezpečných ľudí, ktorým by nemalo byť dovolené vrátiť sa späť na bojisko," napísal na sociálnej sieti Twitter. 

Novozvolený americký prezident tak reagoval na oznámenie Bieleho domu, že do 20. januára - kedy sa Trump ujme svojho úradu - bude prepustených niekoľko ďalších väzňov z Guantánama. Momentálne sa ich tam nachádza dovedna približne 60.

Za zatvorenie tohto komplexu sa dlhodobo zasadzuje súčasný americký prezident Barack Obama, približuje stanica BBC. Trump sa naopak stavia proti takémuto plánu, čo dal jasne najavo už počas svojej predvolebnej kampane. Ešte vlani vo februári napríklad na sociálnej sieti Twitter napísal, že "Gitmo, mimochodom, necháme otvorené... a zaplníme ho nejakými zlými chlapíkmi."

Viac o téme: Guantanámo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu