Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Policajti sa pokúsili zastaviť auto s podozrivými militantmi: Nasledovala prestrelka, hlásia mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MACHAČKALA - Policajt a dvaja militanti zahynuli pri prestrelke, ktorá sa odohrala vo štvrtok večer v severokaukazskom Dagestane. Policajné komando sa pokúsilo zastaviť auto s podozrivými militantmi na predmestí mesta Chasaviurt. Pasažieri v aute spustili na zasahujúcich policajtov streľbu, uviedla dnes hovorkyňa Dagestanskej republiky.

Polícia po identifikácii zastrelených osôb zistila, že išlo o miestnych militantov, ktorí začiatkom týždňa spáchali útok na príslušníkov regionálnej polície v hlavnom meste Machačkala. Ruské bezpečnostné sily informovali vo štvrtok o zadržaní siedmich osôb podozrivých z plánovania teroristického útoku v Moskve. Ten chceli údajne spáchať na Nový rok, a to na základe pokynov od džihádistickej skupiny Islamský štát.

Po dvoch separatistických vojnách v susednom Čečensku sa stal Dagestan epicentrom islamistického povstania. Militanti v Dagestane pravidelne útočia na policajtov a ďalších predstaviteľov štátnej moci. Miestni islamistickí povstalci navyše prisahali vernosť Daeš. K bojovníkom Daeš v Sýrii sa pridali tisíce povstalcov z Ruska a bývalých krajín Sovietskeho zväzu, pripomenul v tejto súvislosti ruský prezident Vladimir Putin a ďalší politici.

Viac o téme: PrestrelkaRuskoDagestan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu