Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ďalšia letecká dráma: Havária pri odlete z dovolenkového raja, VIDEO ľudia vyskakovali z lietadla

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Profimedia/AFP)

NAÍ DILLÍ - 161 pasažierov na palube lietadla zažilo dnes v skorých ranných hodinách poriadnu drámu. Pri odlete totiž sa vyskytli nečakané problémy. Lietadlo namiesto odletu zišlo z dráhy a havarovalo. Ľudia vyskakovali z paluby lietadla rovno na dráhu, pričom niekoľko pasažierov sa pri tom zranilo.

Lietadlo zišlo z dráhy a z doposiaľ neznámych príčin havarovalo. Až 15 ľudí sa zranilo. Zo 161 cestujúcich však, našťastie, nikto neprišiel o život. Incident sa odohral dnes v skorých ranných hodinách na indickom letisku Goa.

Podľa svedectva z jedného pasažierov sa lietadlo začalo pri odlete triasť, zišlo z dráhy a havarovalo. Kompetentní zatiaľ nevedia určiť, čo sa presne stalo a čo zapríčinilo haváriu lietadla. Pasažieri cestovali z mesta Goa do Bombaja.

Ďalšia letecká dráma: Havária
Zobraziť galériu (5)

Pasažierov museli okamžite po tvrdom "pristátí" evakuovať. Letecká spoločnosť potvrdila, že niekoľko pasažierov sa zranilo. Posledné správy hovoria o 15 zranených. Všetkých 154 cestujúcich a sedem členov posádky okamžite evakuovali do bezpečia.

Ďalšia letecká dráma: Havária
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Profimedia/AFP)

Indická riviéra Goa: Perla Orientu

Počas núdzového evakuačného manévru však 15 osôb utrpelo ľahšie zranenia a zlomeniny. V istom momente sa totiž trup havarovaného lietadla začal nakláňať dopredu, čo vyvolalo paniku medzi pasažiermi.

Ďalšia letecká dráma: Havária
Zobraziť galériu (5)

Na palube Boeingu 737-800, ktorý roloval na štart na letisku v meste Dabolim, sa nachádzalo 161 osôb. Cieľovou destináciou letu 9W 2374 bola indická finančná metropola Bombaj.

Siedmych z nich už aj z nemocnice prepustili. Niekoľkí z pasažierov sa zranili pri evakuácii, keď skákali z lietadla rovno na dráhu. Na letisku v Goa sa už obnovila prevádzka.

Dôvod, pre ktorý lietadlo miestnych aerolínií Jet Airways zišlo zo štartovacej dráhy, nie je známy. Je však možné, že sa dostalo príliš blízko k inému stroju pohybujúcemu sa po dráhe, informovali noviny New Indian Express.

India nepoznaná. Objavte jej krásy v 8 najznámejších miestach tejto krajiny

Viac o téme: LietadloGoaJet Airways
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu