Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Aleppo odkrýva ďalšie hrôzy: Teroristi po sebe nechali telá žien a detí

Zdevastované Aleppo. Zobraziť galériu (3)
Zdevastované Aleppo. (Zdroj: SITA)

ALEPPO - Vo východnej časti sýrskeho Aleppa našli 21 tiel civilistov, ktorých zabili "teroristi" pred odchodom z tejto časti mesta. Informovala o tom agentúra SANA.

Medzi mŕtvymi je aj päť detí a štyri ženy, uviedol šéf súdnych lekárov v Aleppe Zahír Hadžo. "Telá mučeníkov sa našli vo väzniciach, ktoré patrili teroristickým skupinám... Po bližšom skúmaní sa zistilo, že civilistov zastrelili zblízka," dodal Hadžo.

Sýrske vládne vojská s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Agentúra SANA uviedla, že 20. decembra dorazili na armádne kontrolné stanovištia desiatky ľudí, ktorí ušli z väzníc vo východnom Aleppe kontrolovaných teroristickými skupinami. Hovorili, že civilistov zabíjali militanti zo skupiny Džabhat Fath aš-Šám (Front dobytia Sýrie), známej donedávna ako Front an-Nusra.

FOTO Aleppo odkrýva ďalšie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Z východnej časti Aleppa minulý týždeň vo štvrtok odišli všetci povstaleckí bojovníci a civilisti. Sýrska armáda po ukončení odsunu ľudí z povstaleckých štvrtí deklarovala, že opätovne prevzala kontrolu nad celým Aleppom. Povstalci ovládali východné štvrte Aleppa zhruba štyri roky a vzdali sa ich až pod tlakom mohutnej vládnej ofenzívy z posledných týždňov.

Viac o téme: MilitantiSýriaAleppo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu