Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Šialené prianie Trumpovho spolupracovníka: Obamovcom želá smrť a zmenu pohlavia!

Carl Paladino a Barack Obama
Carl Paladino a Barack Obama (Zdroj: SITA/AP)

NEW YORK - Smrť dosluhujúceho amerického prezidenta Baracka Obamu na chorobu šialených kráv si v nadchádzajúcom roku praje Carl Paladino, ktorý sa podieľal na riadení kampane novozvoleného prezidenta Donalda Trumpa. Chcel by tiež, aby sa odchádzajúca prvá dáma Michelle Obamová znovu stala mužom. Podnikateľ Paladino svoje slová predniesol v ankete pre lokálne noviny a následne ich potvrdil agentúre AP.

"(Nech) Obama chytí chorobu šialených kráv potom, čo bude odhalený jeho vzťah s kravou, zomrie a bude pochovaný na kravskej pastvine," povedal Paladino novinám Artvoice vychádzajúcim v Buffale. Periodikum sa pýtalo vybraných osobností, čo by si najviac priali v novom roku. "Chcel by som, aby sa vrátila (Michelle Obamová) k tomu, že je mužom a oslobodila sa vo vnútrozemí Zimbabwe, kde by žila pohodlne v jaskyni s gorilou Maxi," dodal na adresu Obamovej.

Paladino neskôr uviedol, že jeho vyjadrenia "nemajú nič spoločné s rasou", ale odrážajú jeho názor na Obamov výkon funkcie. AP pripomenula, že v auguste podnikateľ nepravdivo tvrdil, že Obama nie je kresťan, ale moslim. V roku 2010 bol kritizovaný za to, že poslal priateľom rasovo zamerané emaily, ktoré líčili Obamu ako pasáka.

Trump sa podľa AP s Paladinom zišiel na začiatku tohto mesiaca. Trumpova hovorkyňa prípad zatiaľ nekomentovala. Demokrati, ku ktorým Obama patrí, komentáre odsúdili, rovnako ako organizácie na ochranu ľudských práv. Milionár Paladino podniká v nehnuteľnostiach, zasadá ale aj v školskej rade. V roku 2010 za republikánov neúspešne kandidoval na guvernéra štátu New York.

Reakcia Paladina na jeho kontroverzné výroky

Podľa jeho slov to nebol vtip, vraj treba povedať zbohom dvom ľuďom, ktorí nespravili pre Ameriku nič. Barack Obama neurobil pre čiernu komunitu v Amerike nič a Michelle Obamová Spojené štáty nenávidela. To, že sa jeho výroky niekomu nepáčia, je ich problém, Paladino je s tým zmierený.

Viac o téme: Donald TrumpBarack ObamaCarl Paladino
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu