Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Zavraždený kamionista z Berlína: Srdcervúce slová rodiny Lukáša (†37), posledný telefonát!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: fakt.pl)

BRATISLAVA - Mŕtvola na sedadle kamióna smrti bol Poliak Lukáš, ktorý mal manželku a syna. Poctivého a pracovitého 37-ročného muža atentátnici zrejme dobili a zastrelili, aby si mohli prevziať smrtiacu zbraň v podobe naloženého nákladiaku. O Lukášovej poslednej jazde a aj o tom, aký bol, prehovorila najbližšia rodina.

Poľského vodiča našli na sedadle spolujazdca zastreleného ručnou zbraňou. Poľské médiá informujú, že ide o 37-ročného Lukáša. Auto patrilo firme jeho bratranca Ariela Zurawskiho. Jeho žena sa ho snažila skontaktovať, ale nedovolala sa mu niekoľko hodín. Posledný kontakt s ním mali o 15-tej hodine poobede. Vtedy ešte nič nenaznačovalo, že sa stane niečo nepredvídateľné.

FOTO Zavraždený kamionista z
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)

Môj bratranec by to neurobil

Pre poľskú televíziu TVN24 povedal Ariel Zurawski, že nie je možné, aby za týmto činom stál jeho bratranec. "Je to môj bratranec. Poznám ho odmalička. Myslím, že urobili niečo vodičovi - uniesli vozidlo, pretože sa nachádzalo v centre Berlína a presne tento typ vozidla im vyhovoval," povedal Zurawski médiám. Nákladiak išiel z Talianska do Berlína naložený železnými tyčami.

Mal syna a manželku

Lukáš bol podľa Ariela dobrý pracovník, ako kamionista pracoval 12 rokov. Lukáš sa mal podľa plánu vrátiť z Nemecka späť do Talianska. Lukáš mal 17-ročného syna. Podľa poľských médií bol tichý, sympatický muž.

Bol dobre stavaný, napadli ho

Fotografiu Lukáša dovolila poľským médiám zverejniť jeho rodina. Manželka sa podľa dostupných informácií neodhodlala identifikovať mŕtve telo svojho manžela. Na tvári mal mať modriny a jednu reznú ranu, čo naznačuje, že sa dostal do stretu. A tiež to, že útočníkov mohlo byť viac, keďže Lukáš bol dobre fyzicky stavaný.

FOTO Zavraždený kamionista z
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)

Čakal na vykládku, manželka sa mu už nedovolala

Fakt.pl uvádza, že sa sťažoval na vykládku tovaru, preto si išiel dať kebab. Je iróniou osudu, že do Nemecka mal prísť o deň neskôr ako sa plánovalo, informujú Poliaci. O 16-tej hodine sa mu snažila dovolať manželka, ale márne.

Auto sa pohybovalo a potom zastalo

Záznamy GPS z trasy nákladného vozidla naznačujú, že niečo po pol 4 sa kamión niekoľko desiatok minút pohyboval a potom zastavil. "Niekto sa o 15.44 hodine pokúšal vozidlo opakovane naštartovať, potom zase motor zhasol a zase ho niekto štartoval," povedal hovorca spoločnosti, ktorá kamión vlastnila Lukasz Wasik. V nezmenenej polohe zostal až do 19-tej hodiny.

"Motor niekto nenaštartoval preto, aby ho ohrial alebo si zakúril v kabíne. K tomu slúžia iné systémy. Vyzerá to, ako keby sa niekto učil s tým autom jazdiť. A mal problémy s jeho štartovaním," dodal Wasik. Potom sa opäť pohlo a pod vedením útočníkov masakrovalo ľudí na vianočných trhoch.

FOTO Zavraždený kamionista z
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)

Aj Wasik dosvedčuje, že Lukáš bol tichý muž. "Poznám ho niekoľko rokov. Nikdy s ním neboli najmenšie problémy. Nevyjadroval sa k politike, nekritizoval imigrantov alebo islamistov. To ho nezaujímalo."

Viac o téme: KamiónVodičLukaš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu