Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO V Amerike sa zrútila budova: Pod troskami uviazli dvaja ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SIOUX FALLS - Záchranári sa dnes pokúšajú vyslobodiť z trosiek zrútenej budovy v meste Sioux Falls v americkom štáte Južná Dakota dvoch ľudí a sutiny premiestňujú s obavami. Informoval predstaviteľ hasičov.

Prázdna budova sa zrútila dnes ráno miestneho času a hŕba sutín sa zosypala na ulicu v centre Sioux Falls. Príčina nešťastia nie je zatiaľ známa.Šéf hasičov a záchranárov Jim Sideras uviedol, že jedna osoba ženského pohlavia uväznená v troskách sa telefonicky rozprávala so svojou matkou, a zároveň sa k nej záchranári snažili dostať.

Sideras povedal, že uviaznutá nevidí denné svetlo, preto záchranári vedia, že je troskami úplne zasypaná. Denník Argus Leader vychádzajúci v meste informoval, že ďalšou uviaznutou osobou je stavebný robotník. Budova bola prázdna od septembra a na jar ju mali znovu otvoriť ako lekáreň.

Z trosiek sa podarilo vytiahnuť živú ženu

Záchranári dnes vytiahli 22-ročnú ženu z trosiek zrútenej budovy v meste Sioux Falls v americkom štáte Južná Dakota. Mestský koordinátor záchranných prác Regan Smith informoval, že žena je "nažive a má sa dobre", ale utrpela zranenia nohy. Previezli ju do nemocnice, dodal Smith.

Záchranári ešte pokračujú v prehľadávaní trosiek a snažia sa nájsť ďalšiu uviaznutú osobu. Podľa predstaviteľov hasičov ide o stavebného robotníka. Záchranári vytiahli zo sutín aj živého psa. Hasiči premiestňujú trosky s obavami, nechcú ublížiť hľadanému, informoval šéf hasičov Jim Sideras.

Viac o téme: ZrútenieKolapsPád budovyUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu