Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Američanky sa nevzdávajú, plánujú ďalší pochod proti Trumpovi: Chcú viac hviezd

Ženy plánujú ďalší pochod proti Trumpovi deň po jeho inaugurácii.
Ženy plánujú ďalší pochod proti Trumpovi deň po jeho inaugurácii. (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Organizátorky plánovaného pochodu žien vo Washingtone v stredu vyhlásili, že v rámci programu očakávajú významných rečníkov a známe mená zo zábavného priemyslu. Akcia sa bude konať deň po inaugurácii Donalda Trumpa za amerického prezidenta, informovala tlačová agentúra AP.

Pochod má byť protestom proti poburujúcim vyjadreniam Trumpa na adresu žien a menšín, ktoré vyslovil počas predvolebnej kampane. Organizátorka pochodu Bob Blandová uviedla, že nápad usporiadať pochod dostávali spontánne ľudia po celej krajine v dni, ktoré nasledovali po zvolení Trumpa za prezidenta 8. novembra.

Ako Blandová dodala, ženy cítili potrebu povedať, že "na ženách záleží, ženy sú vplyvné". Podľa slov ďalšej organizátorky Lindy Sarsourovej pochod plánovaný na 21. januára vyšle posolstvo, že černošky, hispánske ženy a moslimky budú vzdorovať Trumpovej administratíve.

Organizátorky pôvodne zamýšľali zhromaždenie pri Lincolnovom pamätníku, ale toto miesto vo Washingtone nebude v uvedenom termíne prístupné. Takže organizátorky pracujú spolu s miestnymi predstaviteľmi na stanovení trasy pochodu a lokality zhromaždenia, na ktoré podľa nádejí týchto žien príde okolo 200.00

Viac o téme: ProtestDonald TrumpWashington
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu