Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Podpaľačov z Turecka zadržali: Riaditeľ a učitelia majú na svedomí 12 ľudských životov

Požiar internátu v Turecku.
Požiar internátu v Turecku. (Zdroj: SITA)

ANKARA - Turecké úrady dnes v súvislosti s požiarom v dievčenskom internáte na juhu krajiny zadržali šesť podozrivých osôb. Požiar, ku ktorému došlo v utorok v meste Aladag v provincii Adana, si vyžiadal 12 obetí na životoch.

Vládne zdroje potvrdili, že o život prišlo 11 ubytovaných študentiek dievčenskej strednej školy a jedna zamestnankyňa internátu. Zranených bolo 22 osôb. Všetky obete a zranení sú tureckej národnosti.

Ali Yeldan, prokurátor provincie Adana, dnes pre štátnu tlačovú agentúru Anadolu uviedol, že zadržaný bol riaditeľ súkromného internátu, traja učitelia a dvaja ďalší zamestnanci. Dodal, že zadržaní sa podrobujú výsluchom v súvislosti s podozrením z nedbanlivosti.

K zadržaniu šestice podozrivých došlo krátko po tom, ako ministerka pre záležitosti rodiny Fatma Betül Sayanová Kayaová sľúbila dôsledné vyšetrenie okolností nešťastia a tresty pre všetkých, ktorí zanedbali svoje povinnosti.

Primátor Adany Hüseyin Sözlü pre médiá uviedol, že v internáte boli zamknuté únikové východy a študentky v panike neboli schopné otvoriť ich. Toto tvrdenie však neskôr poprel podpredseda vlády Veysi Kaynak, ktorý sa odvolal na informácie prokuratúry. Agentúra AP informovala, že turecké úrady uvalili dočasné embargo na informácie o požiari, ktoré zdôvodnili obavami z možného narušenia verejného poriadku a možného ovplyvňovania vyšetrovania.

Viac o téme: PožiarTurecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu