Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dedinčanom v Somálsku pretiekol pohár: Po útoku na militantov ostalo minimálne 30 mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOGADIŠO - Najmenej 30 ľudí dnes zahynulo dnes v Somálsku pri útoku dedinčanov na militantov z islamistickej skupiny aš-Šabáb, ktorí chceli miestnemu obyvateľstvu konfiškovať majetok. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.

Tamojší obyvatelia a príslušníci bezpečnostných síl zaútočili na militantov z aš-Šabábu v dedine Dumaaye, ležiacej neďaleko mestečka Harardheere v strednej časti Somálska. "Miestni vrátane nomádov pozdvihli zbrane proti bojovníkom z aš-Šabábu, ktorí ich chcú obrať o zdroje obživy vrátane dobytka," uviedol vysokopostavený predstaviteľ stredosomálskej autonómnej oblasti Galmudug, kde Dumaaye leží.

Medzi 30 obeťami je 26 militantov z aš-Šabábu, uviedol minister bezpečnosti Galmudugu Osman Isse Nur, ktorý dodal, že úrady vyslali do Dumaaye bezpečnostné posily. Tie majú miestnym obyvateľom pomôcť pri obrane proti aš-Šabábu. Extrémisti z aš-Šabábu napojení na al-Káidu sú v Somálsku už dlhodobo zdrojom krvavého násilia, pričom sa zameriavajú na vládnych predstaviteľov i na domácich a zahraničných vojakov.

Viac o téme: MilitantiDedinčaniaSomálskoMogadišo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu