Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragická zrážka dvoch osobných vlakov v Iráne: Počet mŕtvych stúpol na 31!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

TEHERÁN - Dva osobné vlaky sa dnes skoro ráno zrazili v provincii Semnán v severnej časti stredného Iránu, zahynulo najmenej päť ľudí a zranenia utrpelo ďalších 20 osôb. Informovala o tom iránska štátna televízia.

Televízia citovaná tlačovou agentúrou AP uviedla, že po nehode vypukol obrovský požiar, horelo niekoľko vykoľajených vozňov. Podľa agentúry DPA k zrážke došlo neďaleko mesta Šáhrúd, približne 400 kilometrov východne od metropoly Teherán.

"Nešťastie sa stalo, keď idúci osobný vlak narazil do ďalšieho, ktorý stál na stanici," dodala dnes už skôr televízia, na ktorú sa odvolala agentúra Reuters. Príčinu zrážky vyšetrujú a na miesto nehody vyslali záchranné skupiny. Iránsky Červený polmesiac vyhlásil, že prístupu na miesto nehody bráni sneženie a zľadovatené cesty, preto boli na pomoc vyslané záchranné vrtuľníky.

Zo začiatku informovali len o piatich obetiach, ich počet však stúpa. "Zatiaľ je obetí na životoch päť. Okolo 20 pasažierov sa zranilo a previezli ich do nemocníc," uviedla televízia bez uvedenia podrobností, napríklad o počtoch cestujúcich nachádzajúcich sa vo vlakoch. Zábery zachytávali štyri vykoľajené vozne, dva z nich horeli.

Viac o téme: VlakZrážkaIránTeherán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu