Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Maďarské komando zasiahlo proti radikálom: Okrem zbraní zhabali aj drogy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Maďarské protiteroristické komando TEK dnes opäť zasahovalo proti radikálom. Pri zosúladenom zásahu v piatich mestách a obciach predviedli päť podozrivých, ktorí majú prepojenie na niektorú z odnoží radikálnej organizácie Maďarský národný front. Policajti zhabali viaceré zbrane, informovala agentúra MTI.

Okrem zbraní zhabali policajti v Budapešti, Ipolytölgyesi, Jászárokszállási, Pécsi a v Putnoku aj nosiče dát, propagandistické materiály a na jednom z uvedených miest aj drogy, píše sa vo vyhlásení komunikačného odboru maďarskej polície. Minulý utorok zadržali príslušníci TEK pri zásahu v Bönyi, Budakalásze, Budapešti, Jászberényi, Mosonmagyaróvári, Ráde, Saókeresztúre a Váci 12 ľudí, ktorí mali tiež väzby na Maďarský národný front.

Pri domovej prehliadke našli veľké množstvo samopalov, pištolí a výbušnín. Jedenásť osôb vypočuli ako podozrivých z násilných trestných činov a zneužitia zbraní. Dvoch vzali do vyšetrovacej väzby. Sedemdesiatšesťročný vodca Maďarského národného frontu István Györkös zastrelil 26. októbra pri domovej prehliadke v severomaďarskej obci Böny policajta a ďalšieho zranil.

Viac o téme: ZásahPolícia Maďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu