Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Bývalý agent KGB Lugovoj sa obáva britských úradov

Rusko odmietlo žiadosť Británie, aby Lugového vydali do Londýna na trestné stíhanie
Rusko odmietlo žiadosť Británie, aby Lugového vydali do Londýna na trestné stíhanie

MOSKVA - Bývalý dôstojník tajnej služby KGB Andrej Lugovoj, ktorý je podozrivý z vraždy hlasného kritika Kremľa povedal, že sa cíti byť ohrozený zo strany britských úradov. Vyplýva to zo správy zverejnenej v nedeľu.

"Ak cítim nejaké nebezpečenstvo, potom prichádza z britskej strany," Lugového citovala internetová stránka www.newsru.com, ktorá sa odvolala na interview, ktoré Lugovoj poskytol v sobotu v noci pre televíziu Ren-TV.

Lugovoj očividne reagoval na varovanie, ktoré vyslovil ruský miliardár žijúci v Británii Boris Berezovskij. Ten pre BBC povedal, že ruská tajná služba by teraz mohla Lugového zabiť, keď ho Briti obvinili z vraždy Alexandra Litvinenka. Berezovskij povedal: "Som presvedčený, že Lugovoj je v ohrození života, pretože pre KGB je úplne typickým spôsobom riešenia problémov, že svedka zločinu zabijú."

Rusko odmietlo žiadosť Británie, aby Lugového vydali do Londýna na trestné stíhanie. Britská prokuratúra tohto bývalého agenta KGB a bohatého ruského podnikateľa obvinila z vraždy ďalšieho bývalého agenta Litvinenka, ktorý zomrel koncom novembra na následky otravy rádioaktívnou látkou. "Dôkazy, ktoré nám zaslala polícia, sú dostatočné na obvinenie Andreja Lugového z vraždy pána Litvinenka jeho úmyselným nakazením," vyhlásil v Londýne hlavný britský prokurátor Ken MacDonald. Lugovoj vraždu kritika ruskej vlády poprel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu