Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Žena spôsobila poplach vo viedenskej štvrti: Protiteroristická akcia behom sekundy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: http://pc.zoznam.sk/)

VIEDEŇ - Dvadsaťsedemročná žena sa dnes telefonátom na políciu postarala o veľkú protiteroristickú akciu vo viedenskej štvrti Liesing. Podľa nej tam 35-ročný muž, ktorého označila za utečenca zo Sýrie, ale v skutočnosti išlo o občana Iraku, plánoval teroristický útok, podľa iných zdrojov sa ju dokonca pokúšal presvedčiť, aby sa na ňom podieľala.

Podozrenie voči Iračanovi sa však po tom, čo sa dobrovoľne vzdal bezpečnostným zložkám a vypočuli ho vyšetrovatelia Krajinského úradu na ochranu ústavy, nepotvrdilo. Nič podozrivého sa nenašlo ani pri domovej prehliadke v jeho bydlisku, informovali agentúra APA i rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

Na muža podá polícia na základe obvinení spomínanej ženy nešpecifikované trestné oznámenie. Zatiaľ nie je jasné, v akom vzťahu sú obaja aktéri prípadu. Nie je však vylúčené, že dnešný poplach vo Viedni bol práve dôsledkom problémov vo vzťahu medzi nimi.

Z doterajšieho vyšetrovania totiž vyplynulo, že dvojica sa pred troma dňami v trestných oznámeniach vzájomne obvinila z ublíženia na tele. Žena navyše častejšie volala na núdzovú telefonickú linku. Prípad nemá s pravdepodobnosťou blížiacou sa istote žiadne teroristické pozadie, uviedli policajné zdroje.

Viac o téme: TelefonátRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu