Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Bizarná nehoda v Česku: Zrazilo sa päť vojenských vozidiel, 10 zranených aj dieťa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - V tábore Čekanice dnes ráno havarovalo päť obrnených vozidiel Pandur a civilný automobil. Zranených bolo podľa záchranárov osem vojakov, žena a dieťa. Povedala to hovorkyňa juhočeskej záchrannej služby Petra Kafková. Nikto neutrpel vážne zranenia. Jednalo sa o pohmliaždeniny a odreniny, uviedla Kafková.

Nehoda sa podľa hovorcu generálneho štábu Jana Šulca stala pred 08:30 v ulici K vodárne, keď sa päť pandúrov 42. mechanizovaného práporu vracalo späť k posádke z cvičenia vo vojenskom priestore Boletice. Podľa prvotných informácií sa zdá, že žena, ktorá išla v osobnom vozidle, zo zatiaľ neznámych príčin náhle zabrzdila a za ňou idúca kolóna pandúrov do automobilu narazila.

"Zranení boli prevezení do táborské nemocnice. Po ošetrení boli prepustení," uviedla Kafková. Dodala, že na mieste zasahovali tri posádky záchrannej služby. Nehodu teraz vyšetruje polícia v spolupráci s Vojenskou políciou. Armáda na prešetrenie udalosti tiež ustanovila komisiu náčelníka generálneho štábu.

Česká armáda má k dispozícii 107 bojových vozidiel Pandur. Uspôsobené sú napríklad ako bojové vozidlo pechoty, alebo sú v zdravotníckej verzii. Všetky z nich sú obojživelné. Pandure mali v minulosti niekoľko drobných nehôd. Napríklad v roku 2010 jednému z nich pri výcviku vypadlo predné koleso. Podľa vtedajšieho vyjadrenia ministerstva obrany nebola príčinou technická porucha. V júni 2014 sa pri výcviku v Hradišti na Karlovarsku jeden z obrnencov prevrátil, nikto z vojakov nebol vážne zranený.

Viac o téme: NehodaVojaciZrážkaArmáda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu