Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pre zlé počasie sa pri ostrove Batam prevrátil čln: Zahynulo najmenej 20 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

JAKARTA - Najmenej 20 ľudí zahynulo dnes po tom, ako sa pri pobreží indonézskeho ostrova Batam prevrátil motorový čln vezúci indonézskych robotníkov z Malajzie. Ďalších prinajmenšom 39 osôb sa podarilo zachrániť, uviedla s odvolaním sa na tamojšiu políciu agentúra AP.

Plavidlo sa podľa polície prevrátilo okolo 5.00 h miestneho času a na jeho palube bolo približne 90 ľudí. V oblasti odvtedy prebiehajú záchranné práce, do ktorých sa zapájajú desiatky lodí, pomáha aj policajný vrtuľník. Z mora sa doposiaľ podarilo zachrániť 39 osôb, uviedla agentúra AP. Jeden zo zachránených robotníkov uviedol, že čln sa prevrhol kvôli zlému počasiu, búrke a vysokým vlnám približne dve hodiny po tom, ako vyrazil z malajzijského prístavu Johor Bahru. Plavidlo bolo podľa jeho slov preťažené. 

Motorové člny či trajekty sa na prepravu medzi indonézskymi ostrovmi využívajú bežne. Bezpečnostné predpisy sa však v krajine veľmi nedodržiavajú a k nehodám na mori tak dochádza pomerne často. K jednému z najhorších takýchto nešťastí v krajine došlo v roku 2009 pri ostrove Sulawesi, kde po potopení trajektu zahynulo vyše 330 osôb. 

Viac o téme: IndonéziaMotorový čln
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu