Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poľská speváčka a matka dvoch detí prišla so šokujúcim priznaním: Potrat na Slovensku!

Natalia Przybysz Zobraziť galériu (2)
Natalia Przybysz (Zdroj: Foto: Facebook)

BRATISLAVA - Poľsko sa zmietalo v nepokojoch kvôli návrhu zákona o úplnom zákaze interrupcií. Ženy odeté v čiernom vychádzali do ulíc a protestovali. Krátko po tom, ako zákon neprešiel, v krajine známa speváčka o sebe prezradila krutú pravdu. Priznala sa, že na Slovensku podstúpila umelé prerušenie tehotenstva.

"Bola som na potrat," prezradila speváčka a skladateľka Natalia Przybyszová (33). Priznala, že išlo o neľahké rozhodnutie, no ďalšie dieťa nechcela. So svojím partnerom vychováva už dve deti. V Poľsku je ale umelé prerušenie tehotenstva zakázané. Aj tak navštívila lekára, no povedal jej, že pre ňu nemôže nič urobiť. Na prípade je šokujúce, že žena podstúpila potrat na Slovensku. Svoj zážitok opísala pre poľský portál polityka.pl.   


Prečítajte si aj:

Ženy na celom svete sa búria, nastal čierny pondelok! Koniec slobodného rozhodovania


Potrat na Slovensku za 230 eur 

Jedno ráno prišiel do Krakova špeciálny autobus. Previezol ju na kliniku na Slovensko, kde v dopoludňajších hodinách podpísala dokument, v ktorom súhlasila s vyčistením maternice. Celý priebeh zákroku trval päť minút. Zaplatila za neho 1000 zlotých (231 eur). Ako opísala, nakoniec pocítila úľavu. Po zákroku musela brať lieky, pretože bola anemická. O svojej skúsenosti napísala pieseň Przez sen, ktorá sa stala symbolom podpory poľských žien, ktoré odeté v čiernom protestovali proti návrhu zákona o úplnom zákaze interrupcií.

Poľská speváčka a matka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Facebook/NP)

Príbeh speváčky potvrdil fakt, že mnohým Poľkám vláda svojimi rozhodnutiami a zákonmi nedokáže stopercentne zakázať podstúpiť umelé prerušenie tehotenstva. Ženy odchádzajú podstupovať zákroky do zahraničia. O prípade poľskej speváčky sa dozvedeli aj naši politici, ktorí ale nad zákrokom krútia hlavami. "Potrat je zlo, všade, kde sa robí," napísal na sociálnej sieti Jozef Mikloško a Ivan Štefanec sa pridal: "Takéto správy ma naozaj netešia..."

 

 

Viac o téme: PotratSpeváčka PoľskoNatalia Przybysz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu