Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dánsko na nohách, e-mailové hrozby vyvolali poplach: Našťastie sa nič podozrivé nenašlo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

KODAŇ - Dánska polícia upokojila dnes večer verejnosť po niekoľkých hodinách poplachov, pátrania po náložiach a evakuáciách, ktoré boli dôsledkom e-mailových hrozieb voči viacerým letiskám, nákupným centrám, nemocniciam i univerzitám krajiny na Jutskom polostrove. Pri prehliadkach sa nič podozrivé nenašlo, informovali bezpečnostné zložky prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí.

V Slagelse na Själlande, najväčšom ostrove v Baltskom mori, zadržala polícia vo večerných hodinách podozrivého, ktorého by v utorok mali predviesť pred sudcu, aby rozhodol o prípadnom uvalení väzby, informovala tlačová agentúra DPA. Predtým došlo k evakuácii letísk v dánskych mestách Roskilde a Aarhus, ako aj nákupných centier v Roskilde a Slagelse.

Elektronickou poštou dostali však vyhrážky aj letisko v Kodani, jedna z tamojších nemocníc, tri väčšie nákupné centrá hlavného mesta Dánska a dve miestne univerzity. V týchto prípadoch sa však zodpovední po konzultácií s príslušnými policajnými zložkami rozhodli nenariadiť evakuáciu. Podobne postupovala aj Univerzitná nemocnica v Odense, ktorej sa hrozby tiež nevyhli.

Viac o téme: DánskoE-mail
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu