Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bejrútom otriasol silný výbuch, zomrela jedna žena

BEJRÚT - Pri silnom výbuchu, ktorý otriasol večerným Bejrútom, prišla o život 63-ročná žena a desať ďalších ľudí bolo zranených. Výbuch nastal okolo polnoci v kresťanskej štvrti Ašrafíja.

Agentúru AFP o tom informovali policajné zdroje a nemocničný personál. "Žena vo veku 63 rokov, Leila Mokbelová, zomrela" po výbuchu, povedali policajní predstavitelia z libanonskej vnútornej bezpečnostnej sily (FSI). Desať ďalších ľudí, ktorí sa zranili, previezli do dvoch nemocníc v oblasti.

Explózia nastala na ulici, kde sa nachádza rušné nákupné stredisko. Po výbuchu zaplavil kresťanskú štvrť čierny dym. Podľa záchranárov lietajúce trosky a rozbité sklo zranili šesť ľudí. Explózia, ktorá nastala krátko pred polnocou (23.00 SELČ) a ktorú počulo celé mesto, zničila niekoľko áut. Na mieste výbuchu zostal 1.5 metra hlboký a 3 metre široký kráter.

Zatiaľ nie je jasné, či bola bomba pod alebo v zaparkovanom vozidle. Polícia a armáda miesto výbuchu uzavrela. Explózia prišla v čase celodenných bojov v severolibanonskom meste Tripolis, ktoré sa odohrávajú medzi libanonskou armádou a príslušníkmi militantného hnutia Fatah Islam. Boje si zatiaľ vyžiadali najmenej 40 obetí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu