Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Podpora Clintonovej je silná: Už som zažila všeličo, ale nezomriem, kým ju nezvolia!

Ruline Steiningerová Zobraziť galériu (2)
Ruline Steiningerová (Zdroj: SITA)

WASHINGTON – Kandidátka na prezidentku Spojených štátov má veľa zarytých prívržencov, jeden z nich však spomedzi nich vyniká. Reč je o 103-ročnej panej, ktorá zažila už všeličo a chce sa ešte dožiť dňa, keď Biely dom ovládne žena.

Ruline Steininger si je svojho veku a s ním spojených rizík vedomá, a preto nič neodkladá na neskôr. Do volebnej miestnosti v štáte Iowa sa vybrala hneď, ako sa začalo predčasné hlasovanie. Bola jednou z prvých ľudí, ktorí odovzdali svoj hlas. Volila Hillary Clintonovú a, ako povedala televízii CNN, urobila tým ďalší krok k splneniu si svojho sna – byť nažive, keď sa prezidentkou stane žena. 

Ruline Steiningerová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Ruline sa narodila v roku 1913, keď ženy nemali volebné právo. Ona po prvý raz volila v roku 1936, hlas dala vtedy Franklinovi D. Rooseveltovi. Odvtedy nevynechala ani jedny prezidentské voľby. A hoci v týchto voľbách už odvolila, chce sa dožiť vyhlásenia výsledkov. "Mám pred sebou veľkú úlohu – musím žiť. Potom môžem aj zomrieť, ale musím žiť pokým nebude zvolená," povedala Ruline novinárom. 

Bývalá učiteľka sa vždy zaujímala o politiku a teraz je nadšená z toho, že krajina má šancu zvoliť si prvú prezidentku. Ruline Hillary Clintonovej napísala, že v prvom storočí svojho života zažila neuveriteľné veci: „Pandémiu, dve celosvetové krízy, vynájdenie liečby detskej obrny, prvého katolíckeho prezidenta, človeka na Mesiaci, vykynoženie kiahní, útok na americkej pôde a černošského prezidenta. Vo svojom druhom storočí sa teším na to, že uvidím ženu - prezidentku." 

Viac o téme: Hillary ClintonováSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu