Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragédia vo Švajčiarsku: FOTO Zrútil sa armádny vrtuľník, zahynuli dvaja piloti

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP)

ŽENEVA - Dvaja piloti zahynuli a ďalší jeden člen posádky utrpel zranenia pri havárii vrtuľníka typu Super Puma švajčiarskej armády, ktorý sa dnes zrútil na juhu Švajčiarska v oblasti Gotthardského priesmyku. Informovala o tom agentúra AP.

Podľa veliteľa švajčiarskych vzdušných síl Alda Schellenberga k havárii vrtuľníka došlo v rámci inšpekčnej cesty delegácie Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Pred osudným letom vystúpili z vrtuľníka štyria francúzski vojaci a niekoľko členov ich švajčiarskeho sprievodu. 

Tragédia vo Švajčiarsku: FOTO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

"Mám smutnú povinnosť oznámiť vám, že sme dnes na poludnie stratili vrtuľník švajčiarskej armády," uviedol na tlačovej konferencii v Berne Schellenberg. Zároveň potvrdil, že pri nehode zahynuli dvaja piloti a dodal, že zranený člen posádky bol prevezený do nemocnice, bol pri vedomí a komunikoval so záchranármi.

Z preventívnych dôvodov boli vo Švajčiarsku pozastavené všetky lety vrtuľníkov typu Super Puma. Podľa švajčiarskych úradov išlo o prvú haváriu tohto  typu helikoptéry od 30. marca 2011, keď pri nehode, ku ktorej došlo v kantóne Uri, utrpeli zranenia traja ľudia.

Viac o téme: ŠvajčiarskoVrtuľník Super Puma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu