Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dcéru britského šľachtica popravili priamo na ulici: Drsný ODKAZ pri zakrvavenom tele

Aurora v kaluži krvi
Aurora v kaluži krvi (Zdroj: YouTube)

MANILA - Dcéra britského šľachtica prišla strašným spôsobom o život. Vo filipínskej metropole sa stala obeťou vraždy, ktorá má drogové pozadie. Nebola však žiadne neviniatko a o problémy si koledovala už dlhšie.

Telo štyridsaťpäťročnej Aurory Moynihanovej, dcéry britského lorda Anthonyho Moynihana, našli pohodené v jarku na ulici v Manile. Bola zastrelená, v hrudi mala päť rán, informoval denník The Independent. Nebohá mala pri sebe niekoľko vreciek s drogami, čiernu tašku plnú hotovosti, niekoľko mobil, šperky a odkaz, na ktorom stálo: "Celebritný drogový díler, si na rade." 

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že páchateľmi sú zabijaci slúžiaci cieľom prezidenta Rodriga Duterta. Ten ešte pred svojím zvolením vyhlásil vojnu drogovým gangom a užívateľom. V rovnaký deň, kedy zabili Moynihanovú, boli zastrelení ďalší šiesti pašeráci a závislí. Stalo sa tak buď počas policajnej prestrelky alebo rukami už spomínaných prezidentových zabijakov. 

Aurora mala pestrú minulosť. V roku 2013 ju zatkli práve kvôli drogám, pretože ju polícia podozrievala z toho, že je členkou drogového syndikátu. Jablko v každom prípade nepadlo ďaleko od stromu, aj jej otec bol pekný kvietok. Predtým, ako v roku 1991 zomrel, utiekol z Veľkej Británie, pretože bol obvinený zo spáchania viacerých podvodov. Bol údajne drogovým pašerákom, vlastnil nevestinec a popritom pôsobil aj ako policajný informátor. 

Moynihanovej sestra Maritoni Fernandezová je na Filipínach známou herečkou. Aurorina smrť ju zdrvila. "Priorita našej rodiny je ochrániť jej deti od ďalšej bolesti, aby sme mohli v pokoji trúchliť, ale takisto oslavovať život tejto úžasnej bytosti, ktorá bola mojou sestrou," uviedla v oficiálnom vyhlásení. 

Viac o téme: DrogyFilipínyVražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu