Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Turecko zrejme predišlo ďalšiemu teroru: Cudzinci chceli v mene Daeš spáchať útok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ISTANBUL - Turecká polícia zadržala 24 cudzincov, ktorí sú podozriví, že v Istanbule plánovali uskutočniť teroristický útok v mene džihádistickej organizácie Daeš. Ako informovala agentúra Anadolu, polícia dnes urobila raziu v lokalite, kde sa nachádzal sýrsky občan identifikovaný ako Azzov K. Policajná razia sa uskutočnila na základe upozornenia o príprave útoku.

Na danej adrese v istanbulskej štvrti Küčükčekmece, ktorá susedí a areálom medzinárodného Atatürkovho letiska, polícia našla aj ďalších 23 osôb. Podľa polície Azzov K. údajne zakúpil výbušniny a muníciu, ktorá mala byť použitá pri útokoch. Polícia počas razie zhabala viacero písomností a počítačových nosičov.

Turecké úrady informovali, že z 24 podozrivých, ktorých medzičasom vzali do vyšetrovacej väzby, deväť malo v skupine vedúce postavenie. Zvyšných 15 pricestovalo do Turecka zo zahraničia, aby potom odišli do Sýrie a zapojili sa tam do bojov. Od minulého roka sa v Turecku odohralo viacero atentátov spáchaných komandami Daeš. O život pri nich prišlo približne 200 ľudí.

Viac o téme: TureckoDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu