Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Obrovský požiar v Brne: Horia dve haly, škody dosiahnu desiatky miliónov korún

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRNO - V mestskej časti Brno-Černovice dnes horia výrobné a skladovacie haly s matracmi z polyuretánovej peny, známej ako molitan. Vyhlásený bol tretí zo štyroch stupňov požiarneho poplachu. Na mieste zasahuje 15 jednotiek hasičov, jeden z nich utrpel zranenie. Ľuďom v okolí odporúčajú v prípade zápachu nevetrať. Ovzdušie monitoruje aj mobilné chemické laboratórium. Škody dosiahnu výšku desiatok miliónov českých korún, predpokladá hovorca hasičov Jaroslav Mikoška. Informácie priniesli české spravodajské portály Novinky.cz a iDNES.cz.

K požiaru priemyselného objektu privolali hasičov dnes krátko po 2.00 h a budova bola po ich príchode prázdna.Zasiahnuté boli dva z troch prepojených objektov a v nich sa pod vplyvom vysokej teploty preborili nosné konštrukcie, preto zásah prebieha aj z výškovej techniky. Jeden z hasičov si ľahko zranil ruku.

Hasiči sa okrem likvidácie požiaru hál snažia aj ochrániť administratívny objekt v ich susedstve, pretože je v bezprostrednom ohrození. Z miesta stúpa k oblohe hustý dym, mobilným chemickým laboratóriom však v okolí nenamerali životu nebezpečné hodnoty, uviedla zástupkyňa hasičov Pavla Pražáková. Príčinu požiaru začnú špecialisti vyšetrovať hneď po ukončení zásahu, povedal pre český denník Právo Mikoška.

Viac o téme: PožiarBrno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu