Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vážna dopravná nehoda v Česku: Havaroval autobus, záchranári vyhlásili traumaplán

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DOUBRAVČANY - Pri Doubravčanoch na Kolínsku dnes popoludní havaroval autobus. Pri nehode boło 12 ľudí zranených, z toho jedna žena ťažko, povedala ČTK hovorkyňa stredočeskej záchrannej služby Petra Effenbergerová. Počet zranených podľa nej nemusí byť konečný.

Podľa prvotných informácií hasičov bolo zranených 13 ľudí, z toho traja ťažko. Polícia iba uviedla, že bolo zranených viac ako desať ľudí. Cestujúci podľa Effenbergerovej utrpeli tržné rany a pomliaždeniny. Väčšinou šlo o ľahšie poranenia, pacienti boli pri vedomí. "Až na jednu ženu, ktorá utrpela vážne poranenia hrudníka. Vrtuľník ju prepravil do nemocnice," uviedla Effenbergerová.

Nehoda sa stala okolo 13:00 na ceste I/2. Linkový autobus podľa hovorcu krajských hasičov Ladislava Holomčíka skončil po nehode v poli. Effenbergerová uviedla, že na miesto bolo vyslaných osem pozemných posádok, dva vrtuľníky leteckej záchrannej služby z Prahy a Liberca. Záchranná služba vyhlásila takzvaný traumaplán, ktorý predpokladá väčší počet zranených.

"Autobus zišiel mimo komunikáciu. Bolo zranených viac ako desať ľudí. Na mieste zasahujú zložky Integrovaného záchranného systému," povedal ČTK policajný hovorca Zdeněk Chalupa. Cesta podľa neho nemusela byť uzavretá, pretože havarovaný autobus je mimo vozovky a neprekáža prevádzke. 

Viac o téme: NehodaAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu