Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Charlie Hebdo zašiel tentoraz priďaleko: FOTO karikatúry, ktorá rozhnevala svet!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Francúzsky satirický časopis Charlie Hebdo vyvolal rozhorčenie karikatúrou, na ktorej zobrazil obete nedávneho zemetrasenia v Taliansku pod vrstvami cestovín. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na talianske médiá. Starosta stredotalianskeho mestečka Amatrice, kde si zemetrasenie vyžiadalo vyše 230 životov, označil zverejnenú kresbu za "nevkusnú a trápnu".

Na karikatúre s názvom "Zemetrasenie po taliansky" vidno časti tiel obetí, ako trčia z vrstiev tradičných talianskych cestovinových plátkov lasagne. Podľa starostu Sergia Pirozziho nemá irónia tohto druhu miesto, keď sa hovorí o zosnulých. Vyjadril pritom presvedčenie, že karikatúra neodráža skutočné pocity Francúzov voči obetiam prírodnej katastrofy v Taliansku. 

Charlie Hebdo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

Pri zemetrasení v horskej oblasti stredotalianskych regiónov Umbria, Lazio a Marche zahynulo 24. augusta najmenej 294 ľudí a ďalšie stovky utrpeli zranenia. Tisíce miestnych obyvateľov zostali bez strechy nad hlavou. Parížska redakcia časopisu Charlie Hebdo, známeho publikovaním kontroverzných karikatúr, sa v januári 2015 stala obeťou krvavého teroristického útoku. Islamskí radikáli tam vtedy zabili 12 ľudí. 

Viac o téme: Charlie HebdoSatira
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu