Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kuriózny prípad zlyhania techniky: Tisíce vodičov dostanú späť peniaze za pokuty!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: podkapotou.sk)

PRAHA - Magistrát českého hlavného mesta Praha vráti takmer 4000 vodičom vyše 2,4 milióna Kč vybraných na pokutách za prekročenie rýchlosti v novom pražskom tuneli Blanka. Ukázalo sa totiž, že radary v tuneli merali zle, informovala webová stránka iDnes.cz. Na chybu upozornila mestská polícia.

Vodiči, ktorí od februára do konca marca 2016 zaplatili pokutu za prekročenie rýchlosti obmedzenej na 50 km/h, dostávajú od magistrátu písomné vysvetlenie. "Bolo zistené, že pri meraní automatizovaným technickým prostriedkom používaným bez obsluhy pri dohľadu na bezpečnosť premávky na pozemných komunikáciách v tunelovom komplexe Blanka, a to v období od 8. februára 2016 do 31. marca 2016, sa vyskytli technické problémy, ktoré mohli mať vplyv na presnosť určenia výsledku merania rýchlosti vozidla prechádzajúceho týmto úsekom," píše sa v listoch.

Magistrát pokuty za nesprávne identifikované prekročenie najvyššej dovolenej rýchlosti stornoval. Podľa hovorcu magistrátu Víta Hofmana išlo o 3796 prípadov. Magistrát už zmenil dodávateľa aj prevádzkovateľa systému merania, dodala iDnes.cz.

Viac o téme: PokutyRadar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu