Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vnučka zverejnila srdcervúci príbeh svojich prarodičov: Najsmutnejšia FOTO kvôli prieťahu úradov

Pár sa neubránil slzám
Pár sa neubránil slzám (Zdroj: Facebook)

OTTAWA - Pár z Kanady sa zosobášil pred 62 rokmi a napriek tomu boli donútení žiť v oddelených opatrovateľských domoch. Fotografia osemdesiattriročného Tonyho Wolframa Gottschalka a jeho o dva roky mladšej ženy Anity sa začala na internete rýchlo šíriť po tom, ako ich príbeh zverejnila vnučka, napísal spravodajský server BBC.

Ako opísala dvadsaťdeväťročná Ashley Baryiková, jej prarodičia žijú oddelene, pretože v domove v Surrey v Britskej Kolumbii pre obidvoch nie je miesto. Pán Gottschalk, ktorému bol diagnostikovaný lymfóm, je teraz na čakacej listine, aby sa mohol presťahovať za svojou manželkou. 

Baryiková zverejnila už v utorok na svojej stránke na facebooku dojemnú fotografiu babičky s dedom, ktorí sa držia za ruky a plačú. Dodala k tomu, že to je "najsmutnejšia fotografia, ktorú kedy vyfotila". Snímku odvtedy zdieľalo viac ako 6000 ľudí. 

Vnučka vysvetlila, že jej prarodičia boli odlúčení tento rok v januári, keď bol starý otec prijatý do nemocnice kvôli srdcovému zlyhaniu. Obidvaja požiadali o umiestnenie do domova s ​​ošetrovateľskou službou, pani Gottschalkovej však vyhoveli skôr. Jej manžel teraz čaká, až sa v domove uvoľní lôžko aj pre neho.

"Pre moju babičku je to naozaj skľučujúca situácia, chce svojho manžela doma každý deň," uviedla Baryiková. Manželia, ktorí žijú oddelene už osem mesiacov, plačú zakaždým, keď majú možnosť sa vidieť. "Je to emocionálne vyčerpávajúce pre oboch," dodala vnučka.

Rodina z odlúčenia páru viní "prieťahy v systéme kanadskej zdravotnej starostlivosti". Príbuzní vraj apelovali na úrady, nedostali však žiadnu odpoveď. Až tento štvrtok sa im vraj ozvali a oznámili, že nájdenie voľného miesta pre ich dedka je pre nich prioritou. 

Viac o téme: KanadaOpatrovateľský dom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu