Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Nemecku prepustili jedného podozrivého z terorizmu: Opäť ho zadržali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

BERLÍN - Nemeckého moslima, ktorého polícia vo štvrtok zadržala pre podozrenie z plánovania teroristického útoku, dnes pustili na slobodu. Meno 27-ročného muža polícia v zmysle zákona o ochrane súkromia nezverejnila. Informáciu priniesla agentúra DPA.

Polícia vo štvrtok zadržala v spolkovom štáte Brandenbursko nemeckého občana, ktorý konvertoval na islam. Podozrievala ho z napojenia na radikálnu organizáciu Daeš. Pri domovej prehliadke v meste Eisenhüttenstadt u neho našli zbraň, vojenské vybavenie a materiály blízke Daeš.

Na internete okrem toho zverejnil fotografie, na ktorých pózoval zamaskovaný s replikou kalašnikova a arabskými znakmi, uviedol vo štvrtok pre televíznu stanicu RBB brandenburský policajný prezident Hans-Jürgen Mörke. Žiadne dôkazy o plánovaní teroristického útoku ale polícia nenašla.

Polícia vo štvrtok zadržala aj ďalšieho muža z Eisenhüttenstadtu, taktiež konvertitu na islam, ktorý bol podozrivý z plánovania bombového útoku. Tento 30-ročný muž zostáva vo vyšetrovacej väzbe. Obaja podozriví sa poznali. Nemecké úrady sú v pohotovosti v dôsledku dvoch júlových teroristických útokov, za ktorými stál Daeš.

Prepusteného moslima podozrivého z prípravy útoku opäť zadržali

Nemecká polícia v spolkovej krajine Brandenbursko dnes opäť zadržala 27-ročného konvertitu na islam, ktorého iba vo štvrtok prepustili z vyšetrovacej väzby. Informovala o tom agentúra DPA.
 

 

Viac o téme: TeroristaNemeckoDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu