Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

MIMORIADNA SPRÁVA Šialenec vo Švajčiarsku: Horľavinou podpálil vlak a útočil nožom, 7 zranených!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Twitter)

BERN - Sedem ľudí zranil 27-ročný Švajčiar, ktorý vo vlaku na východe krajiny dnes popoludní zaútočil na cestujúcich zapálenou horľavou tekutinou a nožom. Motív násilia, pri ktorom utrpel zranenia aj útočník, zatiaľ nie je známy. Polícia ale nepovažuje za pravdepodobné, že by išlo o teroristický čin. Prikláňa sa podľa agentúry Reuters k tomu, že možno išlo o zločin z vášne.

"Veľmi pritiahnuté za vlasy sa zatiaľ zdá, že za tým bol terorizmus," povedal podľa Reuters policajný hovorca spravodajskému portálu welt.de k možnému motívu útoku, pri ktorom bolo zranené aj šesťročné dieťa.

Podľa švajčiarskeho denníka Le Matin páchateľom útoku bol 27-ročný muž, ktorý najprv vo vagóne vlaku vylial a podpálil neznámu kvapalinu. Následne začal útočiť na ľudí nožom. V arzenáli mal údajne aj strelnú zbraň. 

MIMORIADNA SPRÁVA Šialenec vo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Pri útoku bolo podľa polície zranených najmenej sedem ľudí. Okrem šesťročného dievčatka aj 17-ročný mladík, 50-ročný muž a tri ženy vo veku 17, 34 a 43 rokov, uviedla miestna agentúra ATS. Niektoré zranenia sú vážne.

Incident sa odohral v blízkosti železničnej stanice mesta Salez. Na miesto boli vyslané tri sanitky i dva záchranárske vrtuľníky. Polícia spresnila, že útočník bol zranený tiež. Dodala, že ide o Švajčiara. Železničnú stanicu v Saleze po incidente uzavreli. Prípad vyšetrujú úrady kantónu St. Gallen.

MIMORIADNA SPRÁVA Šialenec vo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Podľa prvých odhadov je výška škody na vlaku viac ako 100.000 švajčiarskych frankov (cca 92-tisíc eur).

Ide o prvý podobný útok vo Švajčiarsku v poslednom čase. Séria útokov zasiahla v posledných 18 mesiacoch susedné Francúzsko a Nemecko, rovnako ako Belgicko. V Nemecku afganský žiadateľ o azyl v júli zranil vo vlaku sekerou štyroch ľudí. K väčšine týchto útokov sa hlásil takzvaný Islamský štát. Švajčiarska polícia však o motíve incidentu ani o totožnosti útočníka zatiaľ nezverejnila žiadne informácie.

Viac o téme: VlakútočníkŠvajčiarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu